Rentree

Hebt u een werknemer die geconfronteerd wordt met kanker? Verwijs hen door naar Rentree!

Een Rentreecoach biedt gratis ondersteuning aan werknemer en werkgever gedurende het hele proces van werk(hervatting) met of na kanker.

Breng jouw werknemer op de hoogte van het gratis aanbod van Rentree.

Voor wie?

Werken met/na kanker? Het roept veel vragen op. Dat geldt zowel voor werkgever als werknemer.

Rentree is een gratis dienstverlening voor personen met/na kanker die vragen hebben rond werk(hervatting). Werkzoekenden, werknemers, ambtenaren en zelfstandigen kunnen beroep doen op deze dienstverlening, waarbij er gratis individuele begeleiding op maat en op vraag van de persoon wordt aangeboden. Deze dienstverlening wordt gecoördineerd door Sterpunt Inclusief Ondernemen, in samenwerking met Kom Op Tegen Kanker en VDAB.

Terug gaan werken is voor veel (ex-)kankerpatiënten een belangrijke stap om na het ziekzijn de draad terug op te nemen. Dit is echter voor velen helaas geen evidentie. Lichamelijke, cognitieve en/of psychische gevolgen van de ziekte en de behandeling kunnen zorgen voor heel wat twijfels en onzekerheden in de stap terug naar werk. De wettelijke mogelijkheden tot re-integratie zijn niet altijd gekend, alsook de rol van de verschillende actoren hierin. Mensen zijn vaak nog altijd aan het revalideren, hebben nog heel wat aan hun hoofd en weten niet waar te beginnen.

Rentreecoaches staan aan de hand van gratis individuele coaching en begeleiding bij in het volledige proces van die werkhervatting. Ook mensen die het werk reeds hervat hebben of zijn blijven werken tijdens de behandeling, kunnen bij Rentree terecht voor een begeleiding op maat.

Wie kan instappen?

Iedereen met een diagnose kanker.

 • Werknemers, zelfstandigen en ambtenaren
  • die na ziekte opnieuw de stap willen zetten naar werk in welke vorm ook;
  • die graag willen blijven werken tijdens hun behandeling.
 • Werkzoekenden
  • met een ziekte-uitkering, een werkloosheidsuitkering of andere vorm van inkomen​;
  • die tijdens hun behandeling hun job zijn verloren, en ondersteuning willen in de zoektocht naar een job.

Het is noodzakelijk dat de medewerker zelf ondersteuning wenst van een Rentreecoach. Een medewerker kan zichzelf aan melden voor Rentree, via de contactgegevens onderaan.

Twijfel je of jouw werknemer aanmerking komt, neem gerust contact op.

Hoe werkt het?

Elke begeleiding is een uniek traject. We doorlopen meestal volgende stappen:

 • Een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
 • Een voorbereidende fase met aandacht voor de impact van kanker op het functioneren van de werknemer, de wettelijke aspecten van een re-integratie, het in kaart brengen van de kijk op werkhervatting, tips en tricks, oriëntering,…
 • Het concreet maken van de plannen rond de terugkeer naar de arbeidsmarkt door middel van de opmaak van een Rentree-plan. Dit plan krijgt vorm door overleg met verschillende partijen.
 • De opvolging tijdens de werkhervatting.
 • Een afsluitend gesprek waarin we samen terugblikken op het traject op vlak van werk en aandachtspunten voor de toekomst bespreken.​

Waarom Rentree?

 • De werknemer krijgt een vertrouwenspersoon op wie hij/zij kan terugvallen; ook als het even moeilijk gaat.
 • De werknemer en werkgever worden beter geïnformeerd over de mogelijkheden, rechten en plichten, en mogelijke ondersteuningsmaatregelen.
 • De werkhervatting wordt concreet en goed voorbereid, zodat de (her)opstart op een gezonde en succesvolle manier kan plaatsvinden.
 • De werknemer leert omgaan met vermoeidheid, concentratieproblemen of andere gevolgen van kanker op het werk.
 • De werknemer en werkgever krijgen tips om het gesprek met de collega’s aan te gaan.

Kortom, de werknemer zet met meer vertrouwen en op een gezonde, wel doordachte manier de stap naar werk! Alle partijen worden gehoord in dit proces, zodat het de werking op de werkvloer ten goede komt.

Waar?

Rentree-coaches vind je op verschillende locaties in Vlaanderen.

Kostprijs?

De coaching is gratis dankzij de financiële steun van VDAB, op voorwaarde dat de werknemer akkoord is met de ondersteuning.

Informeer uw werknemer!

Bezorg uw medewerker onze folder van Rentree. Die folder kan u opvragen via onze website: https://www.rentree.eu/.

Uw werknemer kan zich bij Rentree aanmelden via deze contactgegevens:

- Tel: 0487 90 74 80

- Rentree@dewerkplekarchitecten.be

- Of via het contactformulier op onze website